Mas Camins

Mas Camins és una antiga masia extramurs del poble d'Avinyonet de Puigventós, transformada en casa familiar que, amb ganes de compartir-la, varem convertir en allotjament rural, en la modalitat de casa de poble compartida.

La casa es diu Can Carreras. Està a l'entrada del poble. Segurament fou construïda al voltant del 1750, abans que la seva veïna Can Comelles. Antigament, el camí que ara és la carretera, devia passar entre les dues cases.

El pis de sota eren quadres i pessebres per els animals, quasi segur una mula o cavall i porcs. També gallines. Al primer pis, la vivenda: cuina i dormitori, i possiblement, les dues altres estances, eren graners o magatzems. A més, a baix, hi ha un forn de pa.

Can Carreres. Des del terrat de Can Comellas. Principis del segle XX

Els dos magatzems antics són ara les dues habitacions que lloguem a turistes i passants: la "Suite Puigventós" a dalt de tot, i l'habitació Lila, amb vistes a la roureda.

L'esmorzar, inclòs en el preu, consta de productes locals, pa artesà, suc natural, tomates de l'hort, oli de la comarca i embotits fets al poble del costat. Cliqueu aqui per més informació pràctica.

Novembre 2017
Avinyonet de Puigventós és un poble d'origen medieval, ja citat al segle X, tot i que també es van trobar restes d'una vila romana en el terme. Es troba al costat de la carretera de Figueres a Olot, en el límit entre l'Alt Empordà i la Garrotxa, ben comunicat, i a 10 minuts de Figueres, i 5 minuts de l'estació de l'AVE.

A la casa tenim cinc gallines, tres gats i una gossa grossa. Al camp del costat tenim dos eugues i un cavall. Som una gran família i ens sentim contents d'acollir-vos.


2014

      Mas Camins                                                                  Telf: 972 672 181
      C. Vilafant, 1                                                                       678 54 08 08
17742 Avinyonet de Puigventós                              mascamins@mascamins.cat